“Bejži! Zmaj gre z Donačke!”

Stara legenda pravi, da znotraj Donačke gore spi zmaj, ki si ga ne želimo prebuditi, saj bi takrat morali bežati. V vsakodnevnem življenju pa si želimo pobegniti pred drugačnimi grozečimi zmaji, in sicer pred zdravstvenimi težavami in slabim počutjem.

Pri tem nam lahko pomaga šport, zato bomo vsi skupaj športali – tekli bomo, oziroma, »bejžali« na 1 km, na 4 km ali pa se odpravili na aktiven sprehod po poti za vadbo v naravi (600 m). Zbirno mesto, štart in cilj bodo pri Športni dvorani Rogatec, dogodek se bo izvedel v vsakem vremenu.

Vabljeni vsi, otroci in odrasli vseh starosti, da sodelujete v izbrani disciplini/disciplinah!
Discipline:
Bejži 1 km (štartnina 8 evrov, potrebna prijava),
Bejži 4 km (štartnina 15 evrov, potrebna prijava),
Bejži po poti za vadbo v naravi (aktiven sprehod z vadbo, brez prijave in štartnine).

Štartnina:
Otroci do vključno dopolnjenega 15. leta starosti sodelujejo v vseh disciplinah brezplačno (prijave potrebne). Vsi starejši sodelujoči vplačajo štartnine ob spletni prijavi. Zbrana sredstva od štartnin se bodo namenila v dobrodelne namene, za pomoč ob poplavah. Prijavljenim bo zagotovljena štartna številka, merjenje in objava rezultatov, nadzorovana proga, morebitna zdravniška oskrba, osvežitev, prigrizek, spominek.

Prijave:
na »Bejži 1 km« in »Bejži 4 km« so možne do vključno 11. 9. 2023, preko spletnega obrazca na: https://protime.si/sl_si/dogodek/bejzi-zmaj-gre-z-donacke/.

Urnik športnega dogajanja:
7.30 pričetek zbiranja, prevzem štartnih številk,
8.30 vodeno ogrevanje za Bejži 1 km,
9.00 štart Bejži 1 km,
9.30 vodeno ogrevanje za Bejži 4 km,
10.00 štart Bejži 4 km,
10.30 štart Bejži po poti za vadbo v naravi,
11.00 razglasitev rezultatov in druženje.


Večerni del športno-zabavnega dogodka »Bejži! Zmaj gre z Donačke!« bo zaključil koncert skupine Alo!Stari, ob 20.00, v Športni dvorani Rogatec.

Vstopnine na večerni del ni.
Organizatorji: Občina Rogatec, ZKTR Rogatec, K.Simonfit