Češnjev pohod in 170-letnica Froelichove poti na Donačko goro

Planinsko društvo “Sloga” Rogatec vabi na vikend pohodov.

Češnjev pohod od Donačke gore do Boča

V soboto, 3. junija 2023, vas vabimo na tradicionalni pohod od Donačke gore do Boča. Začetek pohoda bo ob 8. uri izpred planinskega doma – Rudijev dom pod Donačko goro, zaključek pa pod Bočem, pri planinski koči  Velikonočnica. Pohod bo predvidoma trajal do šest ur, kar bo seveda odvisno od fizične pripravljenosti pohodnikov, in vmesnih postankov. Tradicionalni Češnjev pohod, ki ga organiziramo skupaj s PD “Boč” Kostrivnica in PD Ložno Sv. Florjan, bo letos potekal iz smeri Donačke gore proti Boču.

Oprema
Izlet ne zahteva posebne planinske opreme, vendar je priporočljiva uporaba pohodnih palic in primerne
planinske obutve. V nahrbtniku imejte zaščito proti dežju, zaščito proti soncu, priporočamo tudi odvračalo proti klopom.

Prehrana
Primerno hrano in pijačo imejte v nahrbtniku. Ob prijavi na pohod prosim povejte, ali na zaključku pohoda želite topel obrok – Dreveniški lonec. S češnjami letos ne kaže najbolj obetavno, zato imejte češnje v mislih ali v nahrbtniku.

Organizacija
Prijave sprejema Ines Zalezina do četrtka, 1. 6. 2023, na telefon 040 606 722. Dodatne informacije o pohodu lahko dobite pri Borutu Krogu na tel.: 040 988 295. V primeru zelo slabe napovedi vremena bo pohod odpovedan na predvečer dogodka na naši spletni strani.

170-letnica Froelichove poti na Donačko goro

Verjetno marsikateri planinec ne ve, da je bila prva nadelana in označena planinska pot v Sloveniji ravno ta – pot na Donačko goro.

170 let poti na Donačko goro bomo obeležili v nedeljo, 4. junija 2023, ob 10. uri, s pohodom od Rudijevega doma na vrh Donačke gore in kratkim kulturnim programom pri spominskem
obeležju
, ki smo ga postavili 30. 8. 2003.

S potmi na goro je tesno povezano življenje dr. Ernsta Froelicha, zdravnika na Dunaju, sicer doma nekje iz okolice Rogaške Slatine. Z uveljavitvijo zdravilišča je dr. Froehlich postal kopališki zdravnik v domačem kraju. Leta 1853 je dal nadelati pot na takratno Rogaško goro in goste zdravilišča navduševal za vzpon na njo.

Organizator: Planinsko društvo »Sloga« Rogatec

Aktualno