Ustvarjalne zimske počitnice

Počitnice so čas za sprostitev in odkrivanje novih, poučnih in zanimivih vsebin.

Na Zavodu za kulturo, turizem in razvoj Rogatec smo pripravili dva termina ustvarjalnih delavnic za počitnikarje. Veseli smo bili odziva in druženja z otroki.

V sredo, 2. 3. 2022 so delavnice potekale na Dvorcu Strmol v Rokodelskem centru Rogatec. Otroci so utvarjali v kiparski, lončarski delavnici ter izdelali skledice prostoročno in na vretenu.

Po krajšem odmoru in okrepčilu je sledilo polstenje. Kjer so eni izdelovali zapestnice, drugi, vežice ali obeske iz filca.

V četrtek, 3. 3. 2022 se je “počitniški živ žav” nadaljeval v Muzeju na prostem Rogatec, kjer je ob koncu delavnic prijetno dišalo po orehovih polžkih. A lepo po vrsti 🙂 Najprej je bilo potrebno orehe dobiti z lupini. Zato so otroci trli orehe, jih prebrali in zmleli. S pomočjo mentoric pripravili testo in orehovo maso, ter oblikovali orehove polžke. Med tem, ko so se polžki pekli, niso čakali križem rok. Obiskali so kovača v kovačiji in čebelarja, pri katerem so spoznali vrste medu, delo pridnih čebelic in izdelali ter vlivali svečke iz voska. Ob koncu druženja je sledilo radostno sladkanje z domačim čajem z muzejskega zeliščnega vrta in slastnimi orehovimi polžki.