IZREDNO OBVESTILO

Glede na širjenje okužbe s koronavirusom v Sloveniji in s tem potencialne možnosti okužbe tudi pri nas, smo na koordinacijskem sestanku odgovornih nosilcev javnih služb v Občini Rogatec in ob prisotnosti strokovnega sodelavca Skupnega organa občinske uprave za civilno zaščito in požarno varnost, za območje občine Rogatec dogovorili naslednje dodatne preventivne ukrepe:

 1. Do uradnega zaprtja osnovnih šol na območju celotne Republike Slovenije, to je do 16.3.2020, izvede VIZ OŠ Rogatec vse potrebne ukrepe za zmanjšanje možnosti okužbe oz. širitve okužbe z virusom.
 2. Do preklica bosta od 16.3.2020 za obiskovalce zaprta Dvorec Strmol z rokodelskim centrom in Muzej na prostem Rogatec ter Knjižnica Rogatec
 3. Uporaba športne infrastrukture v upravljanju Zavoda za kulturo, turizem in razvoj Rogatec bo možna le v izjemnih primerih (ligaška tekmovanja), rekreativne in ostale skupinske vadbe se do nadaljnjega ne izvajajo.
 4. Občinska uprava Občine Rogatec, Krajevni urad Rogatec in Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec bodo z občani oz. s strankami do nadaljnjega, preventivno, poslovali oz. komunicirali le preko telefona oz. preko el. pošte:

Občina Rogatec –   tel.  03 812 10 00, pošta: obcina@rogatec.si

Krajevni urad – UE Šmarje/J –  tel. 03 817 17 00, pošta: ue.smarje@gov.si

Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec – tel. 03 818 62 00,  pošta: zavod@rogatec.si

Občani naj upoštevajo navodila in priporočila NIJZ. Vsi skupaj bomo zoper širjenje virusa pripomogli tudi z doslednim upoštevanjem preventivnih ukrepov. Kot navaja NIJZ, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS – CoV-2, tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

 • izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni
 • ne dotikamo se oči, nosu in ust
 • v primeru, da zbolimo, ostanemo doma
 • upoštevamo pravila higiene kašlja
 • redno si umivamo roke z milom in vodo
 • v primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabljamo namensko razkužilo za roke
 • splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna
 • v času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, katerih se zadržuje veliko število ljudi
 • poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

O nadaljnjih dogajanjih vas bomo sproti obveščali.

Rogatec, 12. 3. 2020