Kaj lahko vidiš in doživiš v Rogatcu?

…v kraju znanem že iz rimskih in keltskih časov…

Sprehodiš se po Muzeju na prostem Rogatec in si ogledaš največji tovrstni muzej na prostem v Sloveniji, ki ohranja srednještajersko ljudsko stavbarstvo subpanonskega tipa, značilno za Obsotelje v času od 19. do sredine 20. stoletja.

Obiščeš Dvorec Strmol, grajski kompleks s stalnimi razstavami, koncerti, rokodelskimi delavnicami, ki so mu zgodovino tlakovali Celjski grofje, grof Attems in drugi.

Spoznaš zgodovino srednjeveškega trga s 700-letnimi trškimi pravicami in zgodovino  sakralnih spomenikov, ogled nadžupnijske baročne cerkve sv. Jerneja.

Kreiraš in ustvarjaš ter okusiš dediščino na organiziranih doživljajskih delavnicah (spečeš svojo “Žuliko”- kruhek, spleteš si zapestnico, narediš si magnetek,  v Muzeju na prostem in Dvorcu Strmol za otroke in odrasle. Razpored delavnic po tematikah je objavljen na spletni strani.

 

Posebna ponudba družinske vstopnice (2 odrasla in 2 otroka) za ogled Muzeja in Dvorca Strmol samo za kratek čas: 10,80 €. Redna cena 14,40 €. Za nakup klikni tukaj.

Na voljo so vam tudi posamezne vstopnice. Lahko jo tudi naročite na Zavodu za kulturo, turizem in razvoj Rogatec na tel.:  (03) 818 62 00, GSM 040 373 000 ali po elektronski pošti: muzej@rogatec.si.

 


Pri nas v Rogatcu lahko koristite turistične bone. Info: https://www.rogatec.si/project/kje-jesti-in-spati/

 

Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec, Pot k ribniku 6, 3252 Rogatec, tel.:  (03) 818 62 00, GSM 040 373 000, muzej@rogatec.si,

IG: Visitrogatec
FB: Rogatec.si
Spletna trgovina: https://elodn.rogatec.si/