“OK kuhna pod gradom” – priprava in peka bučnice

V soboto, 3. 9. 2022 ob 15. uri vabljeni v Muzej na prostem Rogatec na posebni kulinarični dogodek.

Gospa Lojzka Antolič bo imela prikaz priprave in peke bučnice.

Bučnica, slan zavitek je pripravljen kakor burek, vendar bučnica vsebuje naribano bučo, skuto, kislo smetano in jajce. Zaradi naribane buče je zavitek bolj sočen, nežen in okusen. Z dodanimi bučami obogatimo slan zavitek tako po okusu, kot vrednosti vitaminov in mineralov. Zavitek lahko jemo samostojno, zraven ponudimo jogurt, kozarec mleka … ali ga pripravimo za kosilo ob zelenjavni juhi, solati Bučke vsebujejo minerale: cink, baker, magnezij, kalij, železo in kalcij. Vitamini v bučah pa so: C, B1 , B2, B5, B6, E. Buče vsebujejo celo beljakovine in izboljšuje presnovo v telesu. 100 g bučk vsebuje samo 16 kalorij. Primerne so za uravnavanje telesne teže, ker pospešujejo prebavo.

Recept izveste v soboto v muzeju. Vabljeni!

Projekt “OK OKUSI”