Orkester Mandolina Ljubljana, “Koncert iz naših krajev” v Dvorcu Strmol Rogatec

Dvorec Strmol v Rogatcu

Na tretjo adventno nedeljo, 11. 12. 2022, so nam praznično decembrsko vzdušje približali ustvarjalci Prvega programa Radia Slovenija z neposrednim prenosom enega izmed Koncertov iz naših krajev.

Do zadnjega kotička napolnjena velika dvorana v Dvorcu Strmol Rogatec se je odela v prelepe melodije, ki jih je pod taktirko dirigenta profesorja Andreja Zupana izvajal Orkester mandolina Ljubljana.

Koncert sta povezovala Nika Rožanc in Milan Krapež.

Posnetku koncerta lahko prisluhnete TUKAJ

Orkester Mandolina, katerega začetki segajo v leto 1974, je ena redkih, vsekakor pa najbolj prepoznavna zasedba v Sloveniji, ki si je na svoji glasbeni poti za sopotnico izbrala mandolino. V našem prostoru se mandolina šele zadnja leta pogosteje vključuje v najrazličnejše zvrsti glasbe, od klasične do popularne. Orkester sestavlja šest sekcij: 1. mandoline, 2. mandoline, mandole, mandolončelo, kitare in kontrabasi, občasno pa glasbo obogatijo še tolkala in bobni. Orkester Mandolina vodi profesor Andrej Zupan.

Hvaležni smo, da smo lahko gostili praznični “Koncert iz naših krajev”, ki so ga pripravili: Uredništvo glasbenega in razvedrilnega programa, urednica mag. Simona Moličnik, urednik oddaje Tomaž Guček, produkcijska ekipa Radia Slovenija Mitja Kerže, Martin Florjančič, Miha Oblak, Žan Markič ter glasbeni producent Tone Jurca.

Med 13. in 18. uro so potekala javljanja v živo iz Rogatca. Radijska ekipa je prispela pred Grajsko pristavo s terenskim studiem. Prisluhnite prispevkom na spodnjih povezavah.

Rogatec vabi v Obsotelje

Žulike v Muzeju na prostem Rogatec

Bi se priselili v Rogatec?