PARKIRIŠČE za AVTODOME ponovno ODPRTO

Postajališče za avtodome Rogatec je ponovno ODPRTO in je v neposredni bližini Muzeja na prostem.

Od centra Rogatca je PZA oddaljen cca 800m. PZA Rogatec ima 4 parkirana mesta za avtodome, ki so opremljena z elektriko, vodo, možnostjo praznjenja WC kaset s fekalijami in odpadne vode v podstavek stebrička (ni rešetke).

Lokacija postajališča za avtodome omogoča ogled največjega muzeja na prostem v Sloveniji, ki je bil leta 1997 nominiran za evropski muzej leta. Stalna muzejska zbirka ohranja ljudsko stavbno dediščino in kulturno izročilo ljudi, ki so živeli na območju južno od Donačke gore in Boča v času od 19. do sredine 20. stoletja. Jedro muzeja tvorijo izvirni objekti in rekonstrukcije obrtniških in gospodarskih objektov. Bogata programska dejavnost omogoča obiskovalcu, da doživi svojo lastno izkušnjo dediščine v doživljajsko učnih delavnicah Okusimo dediščino. Obiskovalec pomaga zamesiti testo in speče svoj kruhek žuliko, odkriva in spoznava svet zdravilnih zelišč ali gleda pod prste spretnemu kovaču.

Rogatec leži na prehodu južnih obronkov vinorodnih Haloz v dolino zelenega Posotelja. Trg Rogatec se prvič omenja leta 1283. Zgodbo o cvetočem srednjeveškem trgu pripoveduje ohranjeno trško jedro s kar dvema cerkvama štajerskega baroka, grajska razvalina iz 12. stoletja in obnovljeni renesančno baročni dvorec Strmol. Dvorec se je razvil iz srednjeveškega stanovanjskega stolpa, ki so ga leta 1436 Celjski Grofje podelili Jakobu Strmolskemu iz Cerkelj na Gorenjskem. Danes dvorcu vračajo življenjski utrip slikovite razstave, družabna in poslovna srečanja, poročni obredi ter obrtniške delavnice in prikazi rokodelcev v Rokodelskem centru Rogatec.

V neposredni bližini postajališča za avtodome se nahaja Konjeniški center Rogatec, ki nudi ogled konjušnice, pedagoško, terapevtsko in terensko jezdenje.

GPS: 46,232950°N|15,701300°E

https://www.avtokampi.si/kampi/pza-rogatec