Poletna muzejska noč – Dvorec Strmol

Ponovno se pridružujemo nacionalnemu projektu Skupnosti muzejev Slovenije in pripravljamo Poletno muzejsko noč v Dvorcu Strmol.

 Prost vstop v dvorec in brezplačni prireditvi od 16.00 do 20.00.

  • ob 18. uri, v veliki dvorani Dvorca Strmol
    Muziciranje Mladinskega pihalnega orkestra Glasbene šole Rogaška Slatina pod vodstvom Matjaža Klemenca in odprtje razstave, Lepota v steklu, Društva steklarjev Slovenije

Mladinski pihalni orkester GŠ Rogaška Slatina pod vodstvom profesorja Matjaža Klemenca.
Učenci GŠ Rogaška Slatina se veselijo skupinskega muziciranja. To izredno pozitivno vpliva na vsestranski razvoj odraščajočih otrok. Otroški smeh, nagajivost, premagovanje ovir pri izvedbi novih skladb in ko različni instrumenti skupaj zazvenijo v harmoniji, takrat pride na plan tista posebna čarovnija zaradi katere so mladi glasbeniki radi del skupnega muziciranja.

Društvo steklarjev Slovenije je bilo ustanovljeno leta 2004 in na nacionalnem nivoju združuje vse ljubitelje in poznavalce stekla. Sem sodijo predvsem umetniki, individualni navdušenci in manjši obrtniki, hkrati pa tudi večja podjetja, izobraževalne in javne ustanove.

V čast nam je, da že vrsto let na Poletni muzejski noči na Dvorcu Strmol razstavljajo člani Društva steklarjev Slovenije. Zahvala gre gospe Erni Ferjanič, ki skrbno povezuje in tke naše niti.

Organizator: Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec