Poletna muzejska noč v Rogatcu

soboto, 18. junija 2016 bo na Dvorcu Strmol v  Rogatcu še posebej pestro.

Potekala bo POLETNA MUZEJSKA NOČ,  pod pomenljivim nazivom Kje je moj dom?  v okviru celoletnega jubilejnega programa ob 200-letnici Šmitove hiše, osrednje stavbe Muzeja na prostem Rogatec.

 

Na temo doma in ljudskega stavbarstva bomo ob 18. uri odprli razstavo Muzeja »Staro selo« KumrovecTradicionalna arhitektura Hrvaškega Zagorja –  saj so si domove na obeh straneh mejne reke Sotle nekoč gradili iz istih materialov – tudi program ob odprtju bo ubran na to temo – Kje je moj dom saj bosta Urška in Irena Roškar predstavili lirično glasbeno pravljico, ki so jo v okviru učnega procesa ustvarili strokovni sodelavci Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Na grajskem dvorišču bo ob 19. uri sledilo srečanje folklornih skupin z območja ob slo-hrv meji. Nastope skupin iz Pregrade, Kumrovca, Ptuja, Stoperc, Kozjega in Rogatca bodo povezovale z lokalnimi ljudskimi pripovedkami in legendami pripovedovalke pravljic za odrasle z U3ŽO iz Šmarje pri Jelšah, Metka Kordič, Gusta Grobin in Majda Prevoršek.