Renesančno baročni dan, Dvorec Strmol Rogatec

Nad srednjeveškim trgom Rogatec se dviga renesančno baročni dvorec. Prvič se omenja leta 1436, ko so Celjski grofje podelili Jakobu Strmolskemu iz Cerkelj na Gorenjskem stolp pri Rogatcu.

Vabljeni v zavetje dvorca na RENESANČNO BAROČNI DAN

KDAJ: sobota, 27. avgust 2022, 10 – 18 h

Renesančna glasba bo vabila v grajski park kjer bodo kostumirani igralci KUD GALIARDA iz Celja prikazali družabno življenje, igre in renesančne plese. Poleg plesne delavnice se bodo obiskovalci lahko preizkusili v hoji na hoduljah in deskah, metanju pletenih obročev na stožce, balinanju z lesenimi kroglami, vlečenju vrvi, skakanju v žakljih ter pečatenju starinskih ovojnic in kaligrafiji.

Hkrati bo potekal Jernejev sejem na dvorišču dvorca. Na stojnicah se bodo predstavili različni ponudniki, ki bodo nudili domači kruh, rezance, klobase, maline, med, sire, skuto in drugo. Rokodelski izdelki bodo na voljo v prodajni galeriji dvorca.

Ustvarjalka Milica Koštrun bo za mlade in starejše uprizorila KAMIŠIBAJ z njenimi deli: Škrat Traviček, Zmaj z Boča in Čarovnice z Donačke.

Izkoristite priložnost in si proti plačilu v steklarski delavnici napihajte svoj kozarec. V prostorih dvorca (levem in desnem krilu) namreč domuje Rokodelski center Rogatec.

V razstavnih prostorih na dvorcu bo otvoritev nove razstave Društva likovnikov Rogatec.

Dan bomo zaokrožili s Koncertom kvarteta harf in domačinko Matejo Bobek.

Foto utrinki Renesančno baročnega dne 2022, foto: Zlatka Polajžer in Karolina Tepeš