Znani slovenski bloger Tomaž Gorec je obiskal Donačko goro

Veseli nas, da je znani slovenski popotniški bloger Tomaž Gorec pred kratkim obiskal Donačko goro ter o njej tudi objavil prispevek na svojem blogu in svojih profilih na socialnih omrežjih.

Tomažev blog mesečno obišče preko 100.000 obiskovalcev, veliko ima tudi sledilcev na socialnih omrežjih, zlasti na Facebooku, kjer ima preko 65.000 sledilcev in njegove objave dosežejo zelo veliko število oseb.

S Tomažem smo naredili kratek intervju, kjer smo mu zastavili nekaj vprašanj o Donački gori, občino Rogatec in njegovih ostalih potovanjih. Intervju si lahko preberete v nadaljevanju.

Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec: Kako vam je bila všeč Donačka gora?

Tomaž Gorec: Donačko goro sem opazil že od daleč. Videl sem zanimivo in osamelo ‘špičasto’ goro, za katero sicer takrat še nisem vedel, ali je to Donačka gora, sem pa močno upal, da je, ker sem imel občutek da bo iz nje čudovit razgled. Zdela se mi je res zanimiva in lepa.

Donačka gora mi je bila zelo všeč tudi v živo. Iz nje so čudoviti razgledi na vse strani. Zanimivo je, da ima kar tri vrhove, sam sem bil sicer samo na dveh.

Če bi živel tukaj v okolici, bi verjetno šel na vrh vsaj dvakrat na teden. Najraje se razgibam zjutraj pred službo, da si zbistrim misli, dobim kakšno novo idejo in se napolnim z energijo.

Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec: Ste poleg Donačke gore obiskali še kakšno drugo znamenitost v občini Rogatec?

Tomaž Gorec: Žal sem do sedaj obiskal samo Donačko goro, kar pa ne pomeni, da ne bom v prihodnosti obiskal še kakšne druge znamenitosti. Navadno grem namreč nekaj pogledat malo iz firbca, potem pa mi tisti kraj postane všeč in se ponovno vrnem z razdelanim načrtom, kaj vse si moram še ogledati.

Glede na to, da sem ljubitelj narave, imam v načrtu najprej izvir reke Sotle in jezero Majdan, kasneje pa bom še videl, kam me bo vodila pot.

Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec: Ali ste slišali za naš Muzej na prostem, ki je največji lokalni muzej na prostem v Sloveniji in ali ste že slišali za Dvorec Strmol?

Tomaž Gorec: Za vaš muzej na prostem sem prvič izvedel, ko sem videl objavo na Instagramu. Potem sem kasneje videl še par objav in me je stvar začela zanimati. Glede na objave na Instagramu in opis na vaši spletni strani, ta muzej na prostem zveni res zanimivo, tako da ga bom enkrat ob priliki skoraj zagotovo obiskal.

Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec: Na kakšen način izbirate kraje, katere potem obiščete?

Tomaž Gorec: Zelo težko vprašanje. Verjetno ima največjo težo to, če mi je določen kraj všeč, se pa zavedam, da ne moreš vedeti, ali ti bo tisti kraj všeč, če ga še nisi obiskal. Malo gledam tudi na to, da obiskujem kraje na različnih koncih Slovenije. Ker pa v potovanjih oziroma izletih zelo uživam in želim v njih uživati še naprej, obiskujem predvsem kraje, ki so mi res všeč.

Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec: Kakšni so vaši potovalni načrti za prihodnost?

Tomaž Gorec: Glede na to, da so sedaj, v času koronavirusa, potovanja zelo omejena, raziskujem predvsem Slovenijo. In bolj kot jo raziskujem, bolj vidim, koliko lepih stvari me še čaka, tako da bom gotovo nadaljeval z raziskovanjem Slovenije.

Seveda pa me »vleče« tudi v druge dežele, kjer je drugačna kultura, kjer so drugačne navade …, zato upam, da to vse skupaj s korona virusom hitro mine in bo spet vse po starem.

Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec: Najlepša hvala, da ste bili pripravljeni z nami opraviti intervju in lepo, da ste obiskali naše lepe kraje. Upam, da nas obiščete še kdaj. Želimo vam veliko lepih potovanj.

Tomaž Gorec: Najlepša hvala tudi vam!