6. ZELENI FESTIVAL ROGATEC 2023

V soboto, 22. 4. 2023, bo v Muzeju na prostem Rogatec potekal 6. Zeleni festival, sejem semen, sadik in zelišč. Obogaten bo s predavanji, delavnicami in predstavitvami ponudnikov na stojnicah.

Na stojnicah se bodo predstavili: Karmen Gajšek poznavalka divjih rastlin – “Kje so tiste rožice” , Ekološka zeliščna kmetija Kalan, Zeliščarstvo in čebelarstvo Božo Žerjav, Herbessa – Manja Weingerl, Zeliščarska Marjeta Cesar – Zdravje iz narave, Zeliščarstvo Boštjan Erker, Ekovek – Blanka Trtnik bo predstavila eko detergente in kozmetiko v rinfuzi, brez embalaže, Aroniko – Vito Kovačec, Ekološka kmetija Planko&Kleh, Društvo Ajda Štajerska, Zlatko Baroš – izdelki domače obrti, Čebelarstvo Pavlovič, Zlatko Baroš – leseni izdelki, Soven d.o.o. – bio volneni filc za kmetijstvo, Vrtni center Rogaška, Eko kmetija Zeliščnica

Osrednjo delavnico “Kako povečamo plodnost zemlje in zadržimo vodo ter zemljo” bo vodila ddr. Ana Vovk, ki je doktorirala iz fizične geografije in pozneje še iz varstva okolja. Predava agroekologijo na mariborski filozofski fakulteti in vodi Mednarodni center za samo – oskrbo Dole pri Poljčanah, kjer teorijo povezuje s prakso.

Ob sejemsko dogajanje bosta popestrila dva izleta s cestnim vlakom pod Donačko goro in k ribniku Žabnik, kjer vas bodo prijazno sprejeli ribiči Ribiškega društva Rogatec. Ste pripravljeni na presenečenja? Za te bodo poskrbeli domačini (ljudske pevke in mladi iz občine Rogatec).

V Pušnšanku – Viničarski hiši boste pod brajdami lahko lahko okusili domače dobrote.

Vstopnina na sejem po muzejskem ceniku.