Kaj lahko vidiš in doživiš v Rogatcu?

…v kraju znanem že iz rimskih in keltskih časov…

Muzej na prostem Rogatec

V muzeju ob vznožju Donačke gore, v avtentični štajerski krajini, ohranjamo srednještajersko ljudsko stavbarstvo subpanonskega tipa, značilno za Obsotelje v času od 19. do sredine 20. stoletja.

Dvorec Strmol

Severozahodno nad trgom leži grajski kompleks Strmola, prvič omenjen leta 1436, ko so celjski grofje podelili Jakobu Strmolskemu iz Cerkelj na Gorenjskem stolp pri Rogatcu.

Sprehodiš se po Muzeju na prostem Rogatec in si ogledaš največji tovrstni muzej na prostem v Sloveniji, ki ohranja srednještajersko ljudsko stavbarstvo subpanonskega tipa, značilno za Obsotelje v času od 19. do sredine 20. stoletja.

Obiščeš Dvorec Strmol, grajski kompleks s stalnimi razstavami, koncerti, rokodelskimi delavnicami, ki so mu zgodovino tlakovali Celjski grofje, grof Attems in drugi.

Spoznaš zgodovino srednjeveškega trga s 700-letnimi trškimi pravicami in zgodovino  sakralnih spomenikov, ogled nadžupnijske baročne cerkve sv. Jerneja.

Kreiraš in ustvarjaš ter okusiš dediščino na organiziranih doživljajskih delavnicah (spečeš svojo “Žuliko”- kruhek, spleteš si zapestnico, narediš si magnetek,  v Muzeju na prostem in Dvorcu Strmol za otroke in odrasle. Razpored delavnic po tematikah je objavljen na spletni strani.

Posebna ponudba za družine: družinske vstopnice (2 odrasla in 2 otroka) za ogled Muzeja in Dvorca Strmol do 31. 12. 2023): 20,00 €. Redna cena kombinirane družinske vstopnice je 24,00 €
Za nakup klikni tukaj.

Na voljo so vam tudi posamezne vstopnice. Lahko jo tudi naročite na Zavodu za kulturo, turizem in razvoj Rogatec na tel.:  (03) 818 62 00, GSM 040 373 000 ali po elektronski pošti: muzej@rogatec.si.


 V Rogatcu lahko tudi prenočite. Info: https://www.rogatec.si/kje-jesti-in-spati/

Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec, Pot k ribniku 6, 3252 Rogatec, tel.:  (03) 818 62 00, GSM 040 373 000, muzej@rogatec.si,

IG: Visitrogatec
FB: Rogatec.si
Spletna trgovina: https://elodn.rogatec.si/