Po steklarski poti

  1. OGLED STEKLARNE ROGAŠKA SLATINA                        Trajanje: 1,5 h

Steklarna Rogaška s 350-letno tradicijo izdelave in oblikovanja kristalnih izdelkov ponuja možnost ogleda proizvodnje stekla po vodeni turistični poti.

  1. MOJ DEDEK ROKODELEC / DVOREC STRMOL ROGATEC                       Trajanje: 3 h

Doživljajske rokodelske delavnice v Rokodelskem centru Rogatec in voden ogled Dvorca Strmol.

MOJ DEDEK ROKODELEC je aktiven program, saj obiskovalci neposredno sodelujejo oz. izvajajo določene dejavnosti. V treh manjših skupinah zaporedoma (3 x 30 minut) obiskujejo 3 izbrane delavnice: steklarska delavnica, lončarska delavnica, tkalska delavnica, pletenje iz šibja, pletenje iz rogoza.

Po delavnicah sledi voden ogled dvorca, občasnih likovnih razstav in razstave Kuharca – slikovita razstava Pokrajinskega muzeja Celje je postavljena v neobičajnem razstavnem prostoru na podstrešju dvorca.
Po dogovoru z gostincem je možnost tople malice (zelenjavno mesne enolončnice ali ješprenjeve zelenjavne juhe iz kotlička ali štajerske krompirjeve juhe iz kotlička s pehtranovo potico ali kozjanske juhe korejevec) postrežene v rekonstruirani srednjeveški črni kuhinji z odprtim ognjiščem. Namesto malice lahko izberete tudi pokušino 3 vzorcev vin s prigrizkom. Možnost malice podogovoru z g. Marjanom Jutrišo, 03/582 70 70, www.grajska-restavracija-strmol.si

  1. OGLED MUZEJA NA PROSTEM ROGATEC               Trajanje: 1 h

Muzej na prostem predstavlja ljudsko stavbno dediščino in kulturno izročilo o življenju na podeželju v minulih dveh stoletjih na območju Posotelja. Na ogled so srednje štajerska kmetija subpanonskega tipa in rekonstrukcije obrtniških ter gospodarskih stavb, ki so jih na izbrani lokaciji postavili 80-ih letih 20. stoletja. Na voljo so tudi privlačni programi doživljajskih etnoloških delavnic in prikazov domačih obrti, šeg in navad.

Če bi želeli obisk Po steklarski poti zaključiti s kosilom ali večerjo vas v goste vabi prijazno osebje Gostišča »Pod Goro«, ki leži pod vznožjem Donačke gore (884 m). Tukaj sta doma domačnost, dobra hrana in dobra volja. Za vse dodatne informacije je na voljo ga. Nataša Kitak, 031/732 474, www.podgoro.com.

Trajanje programa: 5,5 ur

Cena programa po osebi (min. 20 oseb)brez gostinske ponudbe:

odrasli                                                     19,70 €

srednješolci, študentje, upokojenci         18,30 €

srednješolci, študentje, upokojenci         13,70 €

osnovnošolci                                           12,80 € 

V primeru skupine pod minimalnim številom oseb se obračuna vrednost storitve za skupino 20 oseb.

Veljavnost ponudbe: do konca leta 2018.