Preživite aktivni čas v Muzeju Rogatec in doživite edinstven vpogled v življenje nekoč s pametnimi očali Hololens!

V Muzeju na prostem Rogatec doživite življenje nekoč z raziskovanjem preteklosti s pametnimi očali HoloLens 2, doživljajsko delavnico in  ogledom največjega muzeja na prostem v Sloveniji.

Najsodobnejša tehnologija omogoča, da skozi igro odkrijete, raziskujete in rešujete naloge kmečkih opravil. Po uspešno opravljenih nalogah prejmite nagrado. Skozi igrifikacijo (igro) boste stopali po poti, ki vam bo razkrila koliko truda, časa in opravil je bilo nekoč potrebno, da so prišli od zrna pšenice, preko moke do takrat cenjene hrane; kruha (žulik). Igrifikacija omogoča zabavno pot učenja in veliko gibanja v naravi.

Očala so primerna tako za odrasle kot otroke (od 7 leta starosti dalje). Očala so na voljo slovenskem jeziku in tujih jezikih (angleški, nemški, italijanski, hrvaški, srbski in ruski)

Očala so na voljo v lepem vremenu in pri temperaturah nad 10 ⁰C in pod 32 ⁰C.

Na doživetje z očali se je potrebno predhodno prijaviti na telefon 03 818 62 00 ali 040 373 000 oziroma se prijavite preko aplikacije na spletu tukaj Doživetje s HoloLens očali – Rogatec.

Udeležite se brezplačne doživljajske delavnice peke žulik (kruha) vsako soboto med 15.00 in 17.00 uro. Muzej si ogledate individualno s pomočjo tiskanega in avdio vodnika. Na voljo v slovenskem jeziku in tujih jezikih (angleški, nemški, italijanski, francoski, hrvaški, nizozemski in ruski).

Muzej na prostem Rogatec vas bo navdušil s prikazom življenja naših babic in dedkov. V muzeju boste odkrili od stanovanjske hiše, gospodarskega poslopja, Viničarske hiše, čebelnjaka, kovačnice, kozolca Toplar, Lodn – trgovine na drobno, Pušnšanka  s ponudbo domače kulinarike, razgledni stolp, kamnarsko bajto, ponudbo zeliščnega muzejskega vrta do muzejske trgovine s spominki, z ekološkimi zelišči, kremami, osvežilci zraka, čaji, medom ter z izdelki rokodelskega centra v Dvorcu Strmol Rogatec. E-Lodn trgovina z izdelki: https://elodn.rogatec.si/

Delovni čas Muzeja na prostem Rogatec:

april, maj, junij, september:
torek–nedelja in praznik, 10–18 h
julij–avgust:
torek–nedelja in praznik, 9–19 h
oktober:
torek–nedelja in praznik, 10–16 h
november–marec:
sobota, 10–16 h

Doživetje s pametnimi očali se izvaja:

vsak dan razen ponedeljka

Na doživetje z očali se je potrebno predhodno prijaviti preko aplikacije na spletu
Doživetje s HoloLens očali – Rogatec oz. na telefon 03 818 62 00 ali 040 373 000.

Brezplačna sobotna doživljajska delavnica peka Žulik:

april – oktober: 15. – 17. ure

Foto utrinki: