Prihajamo v učilnice

COVID situacija, v kateri smo se znašli tudi v Muzeju na prostem Rogatec in v Rokodelskem centru Rogatec, v zadnjem letu od nas zahteva veliko prilagodljivost. Ker skupine, predvsem šolske, ne morejo do nas organizirano, prihajamo mi v njihove učilnice. Kako?

Pripravili smo tri možnosti:

  • VODEN VIRTUALNI SPREHOD PO MUZEJU v živo Z UPORABO APLIKACIJE

Z vodenjem po muzeju se prilagodimo vsaki starostni skupini posebej. Vodenje obsega predstavitev arhitekture, kakšne materiale so nekoč uporabljali ljudje za GRADNJO HIŠ, v katerih so BIVALI. Kje so SPALI, kaj in s čim so JEDLI, kje so pripravljali hrano, se UMIVALI, kako so bili OBLEČENI in OBUTI. Na igriv način skušamo predstavili posamezne stare predmete in ob tem zastaviti še kakšno uganko.

  • PRIKAZI ROKODELSTVA v živo Z UPORABO APLIKACIJE

V spletnem prikazu v živo otroci in drugi obiskovalci spletnega dogodka spoznajo materiale, rokodelca, tehniko izdelave in izdelke. Mojstru rokodelcu lahko postavljajo vprašanja in tako interaktivno sodelujejo.

  • ALI OBISK NA TERENU (v šolo oz. na prostem (v okolici šole)
    (Na voljo so prikazi in delavnice: kovaštvo, prikaz izdelave brezovih in sirkovih metel,  prikaz izdelave lesenih grabelj, kamnoseštvo, pletenje iz ličja, izključno na terenu pa ponujamo zeliščarsko in glasbeno delavnico)

Zavedamo se, da ta način ne more nadomestiti stika v živo in tistih prijetnih srečanj z obiskovalci muzeja, dvorca Strmol in rokodelskega centra, a vendar nam takšen način omogoča ohranjati stik in upam, tudi pomagati učiteljem pri bogatenju učnih ur v učilnici.

Podrobnosti o novih PROGRAMIH najdete na povezavi PRIHAJMO V UČILNICE